Adult Affiliate Marketing

Adult Affiliate Marketing is inmiddels al een wat beter bekend begrip geworden de laatste jaren. Toch kunnen wij ons best voorstellen dat je geen idee hebt wat het nu precies inhoudt, hoe het werkt en wat je ermee kunt verdienen. Daarnaast snappen wij ook als geen ander de je hier vrij sceptisch over kunt zijn. Het is immers iets waar je wel eens iets over hebt gehoord, maar wat je niet eerder van dichtbij hebt ervaren. Op deze pagina lees je meer over Adult Affiliate Marketing, over hoe het werkt en waarom het een leuke manier van geld verdienen is.

Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate marketing is exact wat de vertaling betekend. Je promoot producten van een bedrijf of website waarmee jij bekend bent. Dat bekend zijn met betekend niets anders dan dat jij daar een account aan hebt gemaakt zodat het bedrijf weet wie er voor hen promoot en zodat jij toegang krijgt tot hun promotie materiaal en nog belangrijker, zodat zij weten wie ze moeten uitbetalen na een succesvolle verkoop. In het kort, jij gaat dus adverteren/promoten voor een bedrijf en in ruil daarvoor krijg jij een vergoeding over alle geslaagde verkopen.

Adult Affiliate Marketing is dus marketing/promoten voor adult entertainment websites. Dit kunnen pornosites zijn, webcam sites, maar in ons geval, gaat het om “datingsites”.

Hoe werkt het precies?

Ten eerste, meld jij je aan op een affiliate website, je vult je gegevens in die het bedrijf nodig heeft om de uitbetaling te mogen en kunnen verwerken en daarna wordt je account gekeurd. Na goedkeuring welke meestal nog binnen 24 uur plaatsvind kan je van start.

Meestal heb je een dashboard omgeving met een overzicht voor je te leveren prestaties, een pagina met tools, landers, banners en links. Deze links zijn het belangrijkste want in de link staat een zogenoemde PID (Promotor Identification), dit nummer laat het systeem van de site weten dat alle bezoekers die op die link klikken, afkomstig zijn van jouw harde werk.

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid een tracking code of PI code in te vullen. Deze code kan je zelf kiezen en kan je gebruiken om te achterhalen waar je verkeer vandaan komt. Wanneer ik op google adverteer, gebruik ik bijvoorbeeld de code GG1 voor mijn eerste campagne, GG2 voor de volgende en zo door. In de praktijd ziet dat er als volgt uit:

https:// Xjob.nl/?PID=1001&PI=Dezemooietekst

De bezoeker ziet deze link in zijn browser staan, daarom raadt ik altijd aan de PI code zo kort en cryptisch mogelijk te houden, zodat je daar niet te veel info in prijsgeeft.

Waar kan je adverteren?

Waar kan je nu precies adverteren met adult affiliate marketing? De meeste Social Media zijn uitgesloten omdat ze geen adult accepteren. Maar Reddit en Twitter laten het wel toe onder bepaalde voorwaarden. Let hier wel goed op, want je hebt niets aan bezoekers uit Amerika of Japan wanneer jij een Nederlandse website wilt promoten.

Verder heb je natuurlijk de Nederlandse en Belgische marktplaatsen. Sommige laten adult advertenties toe, anderen niet. Dit is een korte zoektocht naar de beste opties en mogelijkheden. Ook kan je besluiten om te adverteren via Googla Adwords, maar let wel, dit is een vrij dure methode, en wanneer je niet precies weet wat je doet, of wanneer je het geld niet hebt om te investeren en het te testen, kan je deze manier beter overslaan.

Bannercampagnes, je kunt vooral heel goed adverteren middels bannercampagnes, onder andere https://www.eroadvertising.com / https://www.trafficjunky.com zijn goede websites waar je banners kunt plaatsen. Deze banners worden vaak beschikbaar gesteld door de affiliate websites. Wanneer je zelf redelijk creatief bent, is het altijd beter je eigen banners te maken omdat de banners op de affiliate aanbieders, doorgaans al door vele mensen zijn gebruikt, gezien en dus minder snel bezoekers zullen trekken.

Op internet, wanneer je zoekt naar mogelijkheden om te adverteren, zul je nog veel meer opties tegen komen dan die wij hier beschreven hebben. Wat voor een ieder wel en niet werkt, is heel persoonlijk.

Wat kan je verdienen als Adult Affiliate Marketeer?

De verdiensten zullen ten eerste altijd afhangen van de moeite en tijd die jij erin steekt. Niet iedere bezoeker word namelijk een betalende klant, hoe graag we dat ook zouden willen. Deze manier van geld verdienen is geen snelle manier, maar wel een heel gemakkelijke, bijna passieve manier.

Leden die zich inschrijven op datingsites, kijken vaak eerst even rond en besluiten daarna pas of ze daadwerkelijk iets willen kopen. Vele besluiten na een korte zoektocht zich weer uit te schrijven. Geef het niet te snel op, want wanneer je een goedkope, goede manier van adverteren hebt gevonden, komen de eerste verkopen vanzelf!

Overzicht van mijn affiliate inkomsten bij SuperCashAffiliate (1-11-2020 tm 10-11-2020)

De verdiensten, bij de meeste affiliate programma’s hangt dit af van het aantal succesvolle leden of verkopen. Bij SuperCashAffiliate, een site waar wij heel veel mee samenwerken, verdien je over de eerste 150 leden, 39% van hun uitgaven op de site. Deze percentages lopen op tot en met 50%!! Dit lijkt weinig, maar als jij weet hoeveel een gemiddelde klant besteed op een “datingsite”, dan weet jij ook dat je hier heel snel een leuke extra boterham uit kunt halen.

Dubbel geld verdienen?

Wanneer jij als operator voor ons werkt, beantwoorden jij en je collega’s zelf de berichten over de klanten die jij aangebracht hebt, hierdoor krijg je zelf dus meer sturing over de kwaliteit, het lokken en binnen harken van de klanten. Je verdient op die manier aan de berichten die jij verwerkt en aan de verkopen die “jouw” klanten doen op deze sites.

Deze twee sites kunnen wij je van harte aanraden!

CashPartners.eu is een affiliate aanbieder met mooie producten. Naast de datingproducten bieden zij ook erectiepillen aan. Daarnaast hebben ze een mooi, uitgebreid systeem waarin je gemakkelijk alles terug kunt vinden en alle tools die een affiliate marketeer zich maar kan wensen.

SuperCashAffiliate heeft een mooie, nieuwe webstie, hierop heb je de tools die je nodig hebt om succesvol te promoten maar ook duidelijke, heldere inzichten in je bezoekers. Dit programma converteert onwijs goed, wat betekend dat je hier heel makkelijk en snel je geld verdient..